Positief omgaan met gezondheid, zo doe je dat!

Leren omgaan met of begeleiden van de lastige patiënt (de klachten verminderen niet, en /of  heeft onvoldoende grip op zijn klachten)

Je herkent het vast in je dagelijkse praktijk; je patiënt ervaart nauwelijks vermindering of grip op zijn klachten en functioneert matig. Hij/zij doet een fors appel op je kennis en ervaring en je krijgt wellicht een wat onbestemd gevoel van ‘tekort schieten’. Vaak is er sprake van somatisatie of andere onderhoudende, prognostisch ongunstige factoren en de patiënt en therapeut voelen zich onmachtig over hun eigen invloed.

Bij ongeveer de helft van de patiënten in de praktijk zijn de klachten lichamelijk onvoldoende te verklaren. Twee derde van deze groep is met juiste informatie en enige hulp gerustgesteld en zijn na enkele maanden weer klachtenvrij. Een derde van hen ontwikkelen chronisch recidiverende klachten. Ze ervaren beperkingen in hun dagelijkse functioneren. Ook de patiënten met chronische aandoeningen, als artrose of COPD, kunnen somatiseren.

Deze workshop geeft duidelijke uitleg en praktische handvatten hoe deze patiënten al vanaf het begin juist te begeleiden. Aan de orde komen herkenning en duiding van prognostische risicofactoren en begrip voor het onvermogen van de patiënt om grip te krijgen op zijn klachten en moeilijkheden zijn bepalend voor het vervolg. We gaan praktisch aan de slag met coachingsvaardigheden en lichaamsgerichte oefeningen om het bewustzijn en eigen mogelijkheden en invloed van de patiënt te vergroten

De workshop is van 9.30-16.30 uur

Programma: 

  • Kennismaking cursisten en docent
  • Over welke lastige patiënten hebben we het? Een indeling in mate van complexiteit
  • Beter leren voelen i.p.v. je beter gaan voelen!? Oefeningen en demonstraties

Gezamenlijke lunch: geheel verzorgd

  • Bereidheid: je denkt dat het niet gaat lukken en gaat het toch proberen! Oefeningen uit de ACT (Acceptment en Commitment Therapie)
  • Aanraken, ja graag! Lichaamsgerichte interventie bij SOLK, oefeningen en demonstratie

Kosten workshop: 195 euro inclusief lunch

NB: geaccrediteerd bij Keurmerk fysiotherapie en ADAP ergotherapie (6 pnt). Accreditatiepunten voor het CKR register fysiotherapie aangevraagd.

Datum Plaats Locatie Tijd
in planningVerspreid door NLhoud onze website in de gaten!vrijdag of zaterdag
Workshop voor psychosomatisch fysiotherapeut, psychosomatisch ergotherapeut, Pychosomatische fysiotherapie, psychosomatische ergotherapie, psychosomatiek opleiding, SOLK, opbegrepen klachten, opleiding tot psychosomatisch fysio- en ergotherapeut, beroepsinhoudelijke opleiding, geaccrediteert KNGF, ADAP, keurmerk fysiotherapie, chronische pijn en stress, open dag, conferentiecentrum drakenburg, workshops SOLK en chronische klachten, praktijkgericht, positieve gezondheid, oplossingsgericht, persoonlijke ontwikkeling, therapeut, psychosomatisch werken, IPT, instituut psychosomatische therapie, NFP, contact, Chronische pijn, ACT, ontspanning, stressreductie, opleiding tot psychosomatisch fysiotherapeut, opleiding tot psychosomatisch ergotherapeut, opleiding bij onbegrepen klachten, coach bij onbegrepen klachten en chronische pijn, opleiding SOLK,

Aanmelden voor deze workshop

Welke workshop (plaats & tijd):

Persoonlijke gegevens:
Bedrijfsgegevens:Wijze van betaling:
Ik verleen hierbij een machtiging aan IPT-opleidingen te Nijmegen om het verschuldigde bedrag van € 195,- af te schrijven van onderstaand IBAN-nummer en ik ga akkoord met de annuleringsvoorwaarden (kosteloos annuleren tot 8 weken van tevoren).Ik ontvang graag een digitale factuur van IPT-opleidingen voor het verschuldigde bedrag van € 195,- en ik ga akkoord met de annuleringsvoorwaarden (kosteloos annuleren tot 8 weken van tevoren).

Menu