Veel gestelde vragen

Antwoord
Pre van onze opleiding is de nadruk op de praktijk en met name ook op het lichaamsgericht werken. Tevens wordt er veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van coachende vaardigheden en de kwaliteit van de therapeutische relatie. Er is veel onderzoek dat aantoont dat de kwaliteit van de behandelrelatie de belangrijkste werkzame factor is in therapie. Dit vergt onder meer het vermogen te kunnen reflecteren op wat er gebeurt in de behandelrelatie. Supervisie en intervisie zijn daarbij waardevolle leervormen.

Antwoord
Nee en Ja. Nee ; wij bieden een erkende Post-HBO opleiding aan tot psychosomatisch werkend therapeut binnen je eigen discipline, maar die niet opleidt tot het Masterniveau.  En ja; In combinatie met een reeds verworven mastertitel (professional master of Master of Science) kun je je na het behalen van de 2 jarige IPT opleiding psychosomatische therapie je inschrijven als psychosomatisch fysiotherapeut in het specialistische register van de N.F.P (zie ook vraag 3).

Antwoord
T.a.v. registratie in het NFP register: er is in de ALV van de NFP (7-11-2012)  besloten dat er per 1-1-2015 bij een aanvraag voor inschrijving in het register geldt:

  1. Door NFP en KNGF erkend Diploma Master Psychosomatisch fysiotherapeut of
  2. Een door NFP en KNGF erkend post-HBO diploma psychosomatisch fysiotherapeut mét daarbij een master diploma. De opleiding psychosomatisch fysiotherapeut moet voorkomen op de lijst erkende opleidingen NFP en KNGF zoals vermeld op de website. Het diploma Master kan bestaan uit de volgende diploma’s van NVAO-erkende opleidingen:
  3. Master of Science
  4. Graad van Doctor (Dr.),
  5. Master (gespecialiseerde) fysiotherapie, bv geriatriefysiotherapie,
  6. Master met in de titel een beroep in de gezondheidszorg of een term met een relatie met de gezondheidszorg bijvoorbeeld health, pedagogiek, zorg.

Antwoord

Ja;  

Voor de fysiotherapeuten geldt:
De N.F.P. (Nederlandse vereniging voor Fysiotherapeuten volgens de Psychosomatiek) heeft de opleiding erkent als Post HBO opleiding. Voor registratie in het NFP register is daarbij een (reeds verworven) Professional Master of Master of Science een voorwaarde.

Voor de oefen- en ergotherapeuten geldt:
Stichting ADAP heeft de opleiding geaccrediteerd onder nummer 143454. Het aantal punten wat wordt toegekend is 360.

KRF Keurmerk Fysiotherapie:
De scholingscommissie van Keurmerk Fysiotherapie(KRF) heeft onze tweejarige IPT-opleiding (2021-2025) positief beoordeeld met 288 KU (kwaliteitsuren). Dit puntenaantal zal op de certificaten worden vermeld.

Nee, als eclectische opleiding integreren we de verschillende methodes in de praktijk en verspreiden we het over de opleiding. Daarnaast is eventuele herhaling leerzaam en belangrijk. We maken ook gebruik van de ervaring en kennis van de proffesionals in de deelnemersgroep met interactie en het delen van elkaars ervaringen.

Geïnteresseerd in de opleiding?

Neem dan contact op en we vertellen je graag meer hier over.
Je kan contact opnemen met het mail adres info@ipt-opleiding.nl of te bellen naar +31 6 83 39 61 31